Közélet

2016.11.09. 20:10

Új sportpálya az Aranyban

Szerdán hivatalosan is átadták a kecskeméti Arany János Általános Iskolában az új sportpályát, amelynek megvalósítására egy pályázaton nyert 6,3 millió forintot az intézmény.

H. I.

A Decathlon Magyarország minden évben kiír pályázatot tornatermek felújítására. Évente az országban tíz iskolát tudnak támogatni. Idén 222 iskola jelentkezett, most tizenhárom intézmény nyert, és a győztesek között volt a kecskeméti Arany is.

A lehetőségre a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány (LGYA), a Gyermek- és Környezetvédő Civilek Önkéntes Kerekasztala (GYERKŐCÖK) és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet figyelt fel, amelyek különböző civil kezdeményezésekkel – így például a sulikert megvalósításával – már korábban is támogatták a iskolát. Tavaly is pályáztak a Decathlonnál, akkor még nem jártak sikerrel, idén megint összeült a csapat, és a most összerakott anyag már elnyerte a bírálók tetszését. Szamler László, az LGYA kuratóriumi tagja, a szövetkezet ügyvezető elnöke lapunknak elmondta: a legfőbb szempont a pályázatnál megvalósíthatóság, tehát hogy az összegből az elképzeléseket valóra is váltsák, de azt is nézik, hogy szélesíti-e a beruházás az iskolai sportéletet például egy új sportággal.

Az elnyert forrás révén az iskola tornatermében felcsiszolták és újralakkozták a parkettát, a sok helyen hiányos vakolatú falat pedig körbe kifestették. Az udvaron pedig a beton helyére egy új, rekortán borítású sportpályát építettek. Mivel az Aranyban a röplabda az erős, természetesen főként röplabdázásra fogják a diákok használni, de a pályát a tollaslabda kültéri változata, a gyorstollas szabályainak megfelelően is felcsíkozták. Szamler László hozzátette: a tollaslabdával hosszú távon szeretnének foglalkozni, a tornateremben is lesznek edzések. Szakmai támogatójuk mindebben a Kecskeméti Tollaslabda Barátok Köre Sportegyesület, Tollas Emese elnök és Bujdosó Zoltán, a sportág VB ezüstérmesének személyes közreműködésével.

További segítséget kaptak

Az átadó ünnepségen Nemcsik Mátyás, a 3-as választókerület önkormányzati képviselője 300 ezer forint értékű támogatást nyújtott át Szamler Lászlónak a szövetkezet munkájának segítésére, az új sportág bevezetésére és a pálya fenntartásának finanszírozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!