Közélet

2016.11.22. 16:11

Ötpontos igénylistát készítettek az egyetemisták

A hétfő esti megbeszélésen a HÖK tagjai ismertették a hallgatók összegyűjtött javaslatait a Pallasz Athéné Egyetem oktatási és gazdasági irányítóival. Ötpontos „igénylistát” készítettek az egyetemisták – derül ki az intézmény közleményéből.

H. I.

Az egyetem honlapján megjelent közlemény szerint az ideiglenes intézményvezető, a kancellár, a megbízott oktatási igazgató, valamint az egyetem Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) egyeztetésével elkezdődött a tantárgy-újrafelvétel díjait szabályozó rendelkezések módosításának előkészítése.

A megbeszélés hétfőn késő estébe nyúlóan tartott. A közlemény szeint az öt pontból álló „igénylista” áttekintését követően a résztvevők megvitatták a felvetett módosítások technikai és jogi megvalósíthatóságának lehetőségeit, valamint a tervezett változtatások bevezetésének ütemezéséről is szó esett.

„A találkozón dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezető megerősítette: a tantárgyfelvételi díjak méltányosabb megállapítása kapcsán körvonalazódó szabályzat-kiigazítást az egyetem egy kötelező eljárási rendet követve hajtja végre. Így a hétfői egyeztetésen megvalósíthatónak ítélt javaslatokat csütörtökön a Rektori Tanács, majd december 1-én az egyetem legfelsőbb döntéshozó testülete, a Szenátus is megtárgyalja. Utóbbit követően lép életbe a tantárgy újrafelvételi díjak módosítása, mely megnyugtatóan rendezni fogja a hallgatók által felvetett problémákat. Az intézményvezető hangsúlyozta: a tantárgy újrafelvételi díjak november 17-i kivetését követő első hallgatói észrevételek megismerése után az egyetem vezetése haladéktalanul cselekedett. Mivel a hatályban lévő szabályzat azonnali korrekciójára nem volt lehetőség – az jogszerűen kizárólag a szenátusi döntés után történhet –, így a befizetési határidő módosításával teremtették meg a december 1-ig tartó átmeneti időszak biztonságát” – áll az egyetem közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!