Közélet

2016.11.19. 16:11

Online lehet foglalni a bírósági panasznapra

A Kecskeméti Törvényszék illetékességi területéhez tartozó valamennyi járásbíróságon egyszerűbb és kényelmesebb lesz a panasznapi időpontfoglalás.

Hraskó István

Az eddigi papíralapú sorszám kérést – amelyhez elengedhetetlen volt az ügyfél személyes megjelenése – november 21-től felváltja az online foglalás. A Kecskeméti Törvényszék honlapjáról elérhető program segítségével lehet kiválasztani, hogy melyik járásbíróság panasznapján, melyik nap, hány órakor kíván az ügyfél megjelenni. Ezt követően a megadott e-mail címre a sorszámot is tartalmazó automatikus válaszüzenetet érkezik.

Akik nem rendelkeznek e-mail címmel vagy az internet világában kellő jártassággal, azoknak is van lehetőségük előzetes foglalásra a törvényszék központi számát tárcsázva (76/519-519).

Mint azt. dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék sajtószóvivője elmondta: az ügyfélfogadási idő keretein belül a sorszámmal nem rendelkező ügyfeleket is beszólítják, hiszen céljuk az ügyek intézésének megkönnyítése. További újdonság a panasznappal kapcsolatban, hogy a törvényszék honlapján kitölthető formátumban elérhetőek a leggyakrabban előforduló pertípusok keresetlevél mintái.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!