Közélet

2016.11.17. 07:53

Kiválasztották a megye pálinkáit

Bács-Kiskun megye legjobb pálinkáit – akárcsak tavaly – idén is a keceli T.G. Virágdekor középiskolában választották ki.

Barta Zsolt

Szombat délután a verseny után hat döntnök a megye négy barack és hat szőlőpálinkáját minősítette. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Madarasi Pálinkaház barackpálinkája lett Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcspálinkája. A legjobb szőlőpálinka címet ezúttal is a Kunság-Szesz Zrt. Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte. Ez a két párlat újabb egy éven át viselheti a „Bács-Kiskun Megye Pálinkája” kitüntető címet.
Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke ígéretet tett rá: az önkormányzat ahogyan eddig, a jövőben is öregbíteni fogja a két díjnyertes pálinka jó hírnevét.

Mint arról beszámoltunk a múlt héten rendezték meg A Magyar Pálinka Hete elnevezésű programsorozatot Kecelen. Ennek keretében a szakmai zsűri 226 mintát minősített azokból a pálinkákból és párlatokból, amelyeket Magyarországról, Csehországból, Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről, és Felvidékről neveztek.

A T.G. Virágdekor a pálinkafogyasztás népszerűsítése érdekében minden évben kóstolót is szervez a benevezett minták egy részéből. A keceli rendezvénysorozat érdekessége volt a társadalmi zsűri értékelése pénteken. A versenyt felügyelő Béli Géza elnök, és Krizl Edit szakmai igazgató irányításával 15 pálinkát ízleltek meg az érdeklődők, és elemezték az ital értékeit péntek délután.

Szombaton a Burányi Roland lelkész a katolikus templomban tartott szentmisét a pálinkaverseny és a Kárpát- medencei Lovagrendek találkozójának tiszteletére, miközben megszentelte a borokat és a pálinkákat. Itt avatták a T.G.- Pince Lovagrend tagjává Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, Szőke-Tóth Mihály bócsai polgármestert, és Boros Balázs diplomatát. A misén elismerő szavakkal méltatta a versenyt Benke László, az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend nagymestere, Mihályi László, a Pálinka Nemzeti tanács elnöke és dr. Pataki Mihály, az Európai Unió Oktatási Szövetségének tagja is.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] A felvételen a felavatott lovagoknak Téglás András, a T.G.- Pince Lovagrend alapító nagymestere adja át a tagságot bizonyító okiratot a rend vörösborával.
[/caption]

 

Címkék#Kecel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!