Közélet

2016.11.24. 07:06

Januártól nem lesz közös az orvosi ügyeletet

A kunszentmiklósi képviselő-testület úgy határozott, nem járul hozzá ahhoz, hogy a jövő évben is közösen működtessék a központi orvosi ügyeletet Szabadszállással.

Popovics Zsuzsanna

A két település önkormányzata hosszas tárgyalások után augusztusban állapodott meg arról, hogy Szabadszállás havi 100 ezer forintot fizet Kunszentmiklósnak hozzájárulásként a központi ügyelet felmerülő dologi költségeihez 2016. december 31-ig. Szabadszállás képviselő-testülete is elfogadta a fizetési kötelezettséget az új közbeszerzés kiírás nyertes pályázóval való szerződés aláírásáig, de maximum 2016. december 31-ig.

Miután a megállapodás év végén lejár, a kunszentmiklósi testületnek döntenie kellett arról, hogy hozzá kíván-e járulni ahhoz, hogy a korábban Szabadszállás Gamesz által működtetett központi ügyelet települései jövőre is a Morrow Medical Zrt. működési engedélyében ellátási területként szerepeljenek.

Legutóbbi ülésükön a kunszentmiklósi képviselők nem járultak hozzá a fentiekhez. Ebből kifolyólag Szabadszállás városnak mielőbb új megoldást kell keresnie a központi orvosi ügyelet működése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!