Közélet

2016.11.25. 06:38

Folytatta a határbejárást a Honvéd Vezérkar főnök

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök folytatta a hétfőn megkezdett határ menti látogatását.

baon.hu

Míg a hét elején a Hódmezővásárhely-Röszke-Bácsalmás-Mélykút útvonalon hét honvédségi települési helyet érintett, szerdán Madaras, Bácsbokod, Baja és Homorúd településeken, valamint a köztük húzódó határzár mentén járőröző katonákkal találkozott – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Honvéd Vezérkar főnök hétfőn és szerdán több mint hatszáz szolgálatban lévő katonát szólított meg, akiknek elmondta, hogy a hazánk területére illegálisan belépő ellenőrizetlen emberáradat megállítása döntő mértékben a rendőr kollégákkal közösen végzett munkájuknak köszönhető.

A jelenlegi stabil helyzet pedig azért tartható fenn, mert továbbra is a nap huszonnégy órájában becsülettel teljesítik feladatukat déli határaink mentén.

A parancsnokok figyelmét felhívta az állományra való odafigyelés és a róluk való gondoskodás fontosságára. Ennek kapcsán többször hangsúlyozta: az adott szintű parancsnok tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az állománynak biztosítani tudja a megbízható, hatékony munkavégzés és a pihenés feltételeit, illetve jelentsen minden olyan hiányosságot, melynek megoldására saját hatáskörén belül nincs lehetőség.

Végezetül a Honvéd Vezérkar főnök elmondta, hogy tisztelet és köszönet illet mindenkit, aki ezt az embert próbáló szolgálatot vállalva hazánk biztonsága érdekében teljesíti kötelességét határaink mentén, ezzel szavatolva az ország állampolgárainak biztonságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!