Közélet

2016.11.18. 14:15

Elismerések a megyei ünnepségen

A Szociális Munka Napja alkalmából rendezett megyei ünnepségén Kalocsán köszöntötték mindazokat, akik ebben az ágazatban tevékenykednek mindazokért, aki szinte „kirekedtek minden közösségből”.

Tapodi Kálmán

– Akik ezekben a munkakörökben dolgoznak jelentik az utolsó kapcsot az ellátottak és a társadalom között – emelte ki köszöntőjében Font Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint a mindennapos megbecsülés mellett, az anyagi megbecsülést is megilletné az intézményrendszer dolgozóit.

A Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Szociális Intézmény Kalocsai Szolgáltató Központjában tartott ünnepségen Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója is hangsúlyozta a szociális szférában dolgozók munkájának nélkülözhetetlenségét. – Önök azok, akik nap, mint nap segítik a ránk bízottakat, segítik megtalálni a bennük rejtőző jót és segítik őket, hogy bekerüljenek egy szerető közösségbe – fogalmazott a főigazgató.

Tóth Mária, megyei kirendeltség igazgatója köszöntet mondott Font Sándor reménykeltő szavaiért, hiszen mint elmondta: az országban 93 ezer szociális ágazati dolgozó vár elismerésre, az elvégzett munkával arányos megbecsülésre.

– Az elmúlt években ilyenkor a jelentős beruházásokról, az élet-, és munkakörülményeket javító fejlesztésekről számoltunk be, de az idei év kicsit más. Lezárult az előző, uniós pályázati ciklus, amely fedezetet nyújtott a programok megvalósításához. Most a projektek fenntartása a feladatunk, amik közül a legnagyobb kihívást a kalocsai támogatott lakhatás biztosítása jelenti – hangoztatta Tóth Mária, aki úgy véli, a további források fogadására időben fel kell készülni, hogy pályázhassanak az épületenergetikai korszerűsítésekre is.

– A megbecsülésemet fejezem ki mindazoknak, akik nap, mint nap hitükkel és meggyőződésükkel, azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg -, az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget. Azok előtt tisztelgünk ma, akik nélkül nem lenne működtethető a szociális és gyermekvédelmi rendszer – hangsúlyozta a megyei kirendeltség igazgatója, aki II. János Pál szavait idézte köszöntője zárásaként: „Legyetek barátai azoknak, akiknek nincsenek barátai. Legyetek családja azoknak, akiknek nincs családja. Legyetek társasága azoknak, akik kirekedtek minden közösségből.”

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A kitüntetettek, akik nap, mint nap fáradoznak a rájuk bízottakért
[/caption]

Az ünnepségen – amit Vesztergám Miklós tárogatóművész fellépése és a kalocsai „Bárka” intézmény lakóinak műsora is színesített –, köszöntötték a munkájukkal elismerést kiérdemelteket.
Bari József, a Bácsborsódi Őszi Napfény Integrált Szociális Intézmény vezetője, az Emberi Erőforrások minisztere által odaítélt Szociális Munkáért Díj elismerést, a központi ünnepségen vehette át.

Főigazgatói dicséretben részesült: Kovács Andrásné, a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója, Andróczkiné Földi Márta, a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény kiskunhalasi székhelyének vezető ápolója, Tóth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény kecskeméti székhely fogyatékos részlegének osztályvezető ápolója, Monori Antalné, a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény szociális ügyintézője, Magyarné Dancsa Rozália,a „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény lajosmizsei telephelyének szociális és mentálhigiénés csoportvezetője, és Turkusné Tóth Katalin, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének költségvetési referense.

A szervezeti változások éve volt 2016

Bács-Kiskun megyében a szociális és gyermekvédelmi szakellátásban az idei év jelentős szervezeti változásokat hozott az intézmények életében. Az intézmények átvételéről és feladatbővülésekről szólt a 2016-os esztendő. A változások eredményeként 246 munkatárssal és 481 ellátást igénybevevővel gyarapodott az intézményrendszer. A megyeében jelenleg 48 helyszínen, 2063 felnőtt és 140 gyermek ellátásáról gondoskodik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltsége.

 

Bács-Kiskun megyében a szociális és gyermekvédelmi szakellátásban az idei év jelentős szervezeti változásokat hozott az intézmények életében. Az intézmények átvételéről és feladatbővülésekről szólt a 2016-os esztendő. A változások eredményeként 246 munkatárssal és 481 ellátást igénybevevővel gyarapodott az intézményrendszer. A megyeében jelenleg 48 helyszínen, 2063 felnőtt és 140 gyermek ellátásáról gondoskodik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltsége. A kitüntetettek, akik nap, mint nap fáradoznak a rájuk bízottakért -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!