Közélet

2016.11.27. 09:04

Adventi gyertyagyújtás Kecskeméten

Szombaton késő délután kigyúltak az ünnepi fények Kecskemét főterén és fellobbant az adventi koszorún az első gyertya lángja.

Zs. D.

Advent üzenetét Kiss János evangélikus lelkész tolmácsolta a több száz fős tömegnek. – Advent, várakozás, eljövetel. Bárhogyan fordítjuk ezt a szót, azt szeretnénk tudatosítani magunkban, hogy Isten utat keres az emberhez. Advent várakozása és karácsony érkezése erről szól. Isten adni akar. Ma egy kaput nyitunk ki az első gyertya meggyújtásával, advent várakozó csendjében szeretnénk mássá lenni. Nem egy hangulat, nem egy érzés, hanem egy csodálatos ajándék kapuja nyílhat meg előttünk – mondta ünnepi beszédében Kiss János.

A város adventi koszorúján az első gyertyát Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester gyújtotta meg. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által szervezett ünnepi műsorban közreműködött a Glória énekkar, a Hírös Néptánc Tanoda, az M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és diákjai, és a Nemesszeghy Márta vegyeskar.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Galériánkért kattintson a képre! Fotók: Zsámbóki Dóra
[/caption]

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!