Közélet

2016.09.25. 08:21

Utolsó lett a kecskeméti fürdő, de nem az új

Dobos József szocialista képviselő nekiment a kecskeméti városvezetésnek, mondván, az Év fürdője 2016 szavazáson utolsó lett az új fürdő. A polgármester magyarázni próbálta a bizonyítványt, de mint utánanéztünk, annyira nem is kellett volna, hiszen az MSZP-s képviselő tévedett.

Hraskó István

A csütörtöki testületi ülésen napirend előtti felszólalásában Dobos József arról beszélt, hogy a kecskeméti fürdő a 13., vagyis az utolsó helyen végzett az Év fürdője 2016 szavazás megyei rangsorában. Szavaiból egyértelműen kiderül, hogy ő az új fürdőre gondolt.

– Ez az eredmény mindnyájunknak elszomorító. 2012-ben, amikor megépült ez a fürdő, komoly célkitűzései voltak a városnak, a vezetésnek. A beruházás célja az volt,  hogy idegenforgalmat generáló, lakossági igényeket kielégítő, nagykapacitású önfenntartó létesítmény épüljön. Ez az eredmény az eredeti célokhoz képest messze van. A lakosság számra elgondolkodtató, hogy mit csinál a jól fizetett vezetés, marketing igazgató. Utána kellene nézni, hogyan lehetne ezt a fürdőt úgy működtetni, hogy több nyereséget hozzon és a város hírnevét öregbítse – mondta Dobos József.
Válaszában Szemeryné Pataki Klaudia nem tartotta jogosnak az összehasonlítást a kecskemétihez képest jóval régebb óta működő majsai fürdővel.

– Egyébként a mi döntésünk, hogy mire használjuk a fürdőt, és mi a közgyűléssel úgy döntöttünk, hogy elsősorban a lakosságot, a nyugdíjasokat és a sportolókat engedjük be, így nagyon nehéz összehozni az idegenforgalmi oldallal. Természetesen ahogy fejlődik a környezet és lesznek idegenforgalmi attrakciók a környezetében, megvan annak is lehetősége, hogy a turistáknak kínáljuk a fürdőt – válaszolt a polgármester. Szavaiból kitűnik, hogy ő is az új fürdőről beszélt.

A Petőfi Népe megnézte a rangsort (http://azevfurdoje.hu/eredmenyek-megyenkent), és azt láttuk, hogy a megyei rangsorban az utolsó, 13. helyen valóban egy kecskeméti fürdő végzett, de nem az új (az nincs is a listán), hanem a régi strand, aminek a hivatalos neve Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!