Közélet

2016.09.28. 17:19

Szülinapjára szépült meg az óvoda

Negyven éve ötvenfős óvodaként kezdte meg működését a Honvéd utcai óvoda Szabadszálláson. Kétszáz óvodás ünnepelte az intézmény születésnapját.

Popovics Zsuzsanna

Nagyszabású ünnepség keretében avatták fel a Tóth Erzsébet Óvoda legrégebbi szárnyát, amelyen teljes energetikai felújítást végeztek az elmúlt időszakban. Külső hőszigetelést, tatarozást kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, valamint új tető is épült. A beruházás több mint 71 millió forintba került. Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően az épület energia szükséglete évi 810,25GJ-lal csökken, így összesen évente nettó 3,47 millió forint költségmegtakarítást jelent a városi büdzsé számára.

– Elődeink másfél év alatt építették meg ezt az óvodaépületet, társadalmi összefogással. A „Dolgozz két napot az óvodáért” mozgalmat 1974-ben hirdették meg, és 1976. január elsején adták át az akkor modernnek számító óvodaépületet a Honvéd utcában – idézett az intézmény múltjából Bugyi Andrásné Zsuzsanna intézményvezető, az ÁMK igazgatója. Mint hozzátette, 1981. szeptemberétől újabb kétcsoportos szárnnyal bővült az óvoda, szintén helyi összefogással.

Tolmácsolták a pedagóguskollégák és a szülők jókívánságait, egyben virággal köszöntötték Szalai Lászlóné Olgát, aki 35 éven át igazgatta a városi óvodát. Az ünnepségen jelen volt Salacz László országgyűlési képviselő, Báldy Zoltán szabadszállási polgármester, és a város testvértelepüléseinek elöljárói.   

A Tóth Erzsébet Óvoda jelenleg nyolc csoporttal működik, közel kétszáz óvodással. Ezen kívül egy bölcsődei csoport is fogadja a kicsinyeket, kettőtől hároméves korig. A gyerekek sem maradtak móka nélkül, őket interaktív zenés foglalkozás szórakoztatta, mindenkinek jutott kemencében sült kenyérlángos és óriáspalacsinta.

 

Popovics Zsuzsanna -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!