Közélet

2016.09.08. 12:38

Sokan folytathatják a felsőoktatásban

A kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnáziumba 97 diák iratkozott be a hetedik és kilencedik évfolyamokra.

Barta Zsolt

– Közel annyian választottak bennünket, mint amennyien elmentek a tavalyi tanév végén – nyilatkozta a lapunknak Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő.
Kérdésünkre elmondta, hogy az idén felvételiző diákok sikeresek voltak. Az érettségi vizsgát tett 72 gimnazista diák közül felsőoktatási intézménybe jelentkezett 65 fiatal, azaz a tanulók 90 százaléka. A szakközépiskolások többsége maradt iskola technikusképzésén.

A jelentkezők 84 százaléka nyert felvételt, 76 százalékuk államilag finanszírozott képzésen kezdheti meg tanulmányait. A felsőoktatásba bejutott hallgatók 62 százaléka kezdheti meg tanulmányait az általa megjelölt első helyen, 21 százalékuk a másodikon, míg 5 százalékuk az általuk harmadikként megjelölt helyre nyert felvételt. A legnépszerűbb felsőoktatási intézmények a kiskőrösi végzős diákok körében: a Budapesti Gazdasági Egyetemre kilencen, a Budapesti Műszaki Egyetemen hatan, a Szegedi Tudományegyetemen heten, a Kecskeméti Főiskolán nyolcan, a Budapesti Corvinus Egyetemen hárman, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pedig négyen kezdik a tanulmányaikat – részletezte az igazgatónő.

 

Címkék#kiskőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!