Közélet

2016.09.27. 16:34

A sportos életvitelre esküszik a Marika néni

Korát meghazudtoló frissességgel fogadta vendégeit Szamosi Ferencné, akit 95. születésnapja alkalmából Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntött a város nevében.

Vajda Piroska

Marika néni elmondta, a sok kerékpározásnak köszönheti, hogy jó egészségnek örvend. Ma már csak szobabiciklin teker, nyolcvanöt éves volt, amikor kerékpárját a családja eladta, mert féltették. Aggódtak, hogy biciklizés közben baleset éri – mesélte az ünnepelt.

Marika néni 1942-ben mentem férjhez, két évre rá született első gyermekük, Endre. Közben kitört a háború. A katonatiszt feleségeket és gyermekeiket az orosz csapatok és a front elől lovas kocsi karavánokon menekítették nyugat felé. Az egy éven át tartó viszontagságos bolyongás után térhettek csak haza. Miután a férje is előkerült a frontról megválasztották Kiskunfélegyháza katonai parancsnokának. Mivel férje eredetileg pedagógus volt, kikerültek egy Félegyháza környéki tanyasi kisiskolába, ahol 1946-ban megszületett második gyermekük, György is. Később a városba kerülve férje a Szabadság-téri Általános Iskola, majd a József Attila Általános Iskola igazgatója volt. Marika néni a Petőfi Sándor Gimnázium, majd a Móra Ferenc Gimnázium gazdasági ügyintézője volt hosszú éveken keresztül. 1977-ben nyugdíjba. Boldog nagymamája öt unokának és négy dédunokának – mondta Marika néni, aki szerint hosszú, tartalmas életét a szorgalmas hétköznapoknak, egészséges, sportos életvitelének és hithűségének köszönheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!