Közélet

2016.08.08. 18:22

Már az első nap is közel száz ügyfél volt az új helyen

A város által eladott Balaton utcai ingatlanból a Rákóczi útra, az okmányiroda mellé költözött az önkormányzat szociálpolitikai osztálya. Elektromos ügyfélhívó majd csak pár nap múlva lesz, ami nem is árt, mert rögtön az első napon, hétfőn közel száz ügyfél nyitott be az ajtón. A többség települési támogatás miatt keresi fel az osztályt.

H. I.

A Balaton utca 19. szám alatti ingatlant –  itt működött a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztálya és egyes települési nemzetiségi önkormányzatok is – még tavasszal hirdette meg az önkormányzat eladásra. Az Építő Simon Kft. jelentkezett a pályázaton, ajánlatában az állt, hogy 331 millió forintot fizet az ingatlanért. A közgyűlés júniusi ülésén úgy döntött, eladja az ingatlant a cégnek, amely a tervek szerint a meglévő épületeket elbontja és társasházat épít. Az önkormányzat már korábban megkezdte az ingatlanból a szociálpolitikai osztály elköltöztetését, és végül a Rákóczi út 3. szám alatt találtak új helyszínt. Mint megtudtuk, 16,8 millió forintos beruházással alakították ki az új ügyfélszolgálatot.

Mák Kornél alpolgármester az első nap végén tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat törekszik az ügyfélbarát ügyintézésre, az új belvárosi helyszín is ezt a célt szolgálja. Az osztályra még a Balaton utcán 2016 első hét hónapjában napi átlagban 62, tehát összesen több mint 8 ezer ügyfél tért be. Ehhez képest a forgalom hétfőn a Rákóczi úton átlag feletti volt a több mint 90 ügyféllel (az ügyfélfogadás idő változatlan: hétfő, kedd, szerda: 7.45 – 12.00 óra, 13.00 – 16.00 óra; csütörtök: 13.00 – 18.00 óra; péntek: 7.45 – 13.30 óra).

Dr. Határ Mária jegyző azt hangsúlyozta, hogy az osztály igen sokrétű feladatot lát el. Itt lehet igényelni települési támogatást annak, aki 18 évesnél idősebb tartósan beteg hozzátartozóját ápolja, gondozza, vagy támogatást a gyógyszerkiadások vagy a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez, a lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékok rendezéséhez. Szintén a szociálpolitikai osztály intézi a rendkívüli települési támogatással, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel, a szünidei gyermekétkeztetéssel, a személyi térítési díjak megállapításával, felülvizsgálatával, behajtásával kapcsolatos ügyeket is. És hozzájuk tartozik a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázata, a házi szennyvízhálózat kiépítésének támogatása, a környezettanulmányok és a köztemetés.

Határ Mária az osztály forgalmával kapcsolatban megemlítette: 2016 első hét hónapjában 1179 főnek állapítottak meg lakhatási ellátást, hátralék kiegyenlítésére 84 fő kapott támogatást, ápolás címén 58 fő, gyógyszerkiadásokra 74 fő, köztemetésre szintén 74 fő. A szünidei gyermekétkeztetésben 276 gyermek részesül, rendkívüli települési támogatást pedig több mint 2000 főnek 5776 alkalommal ítéltek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!