Közélet

2016.06.30. 15:30

Díjakról és kitüntető címekről döntött a közgyűlés

A kecskeméti képviselő-testület csütörtöki ülésén több díj és kitüntető cím adományozásáról döntött.

H. I.

A közgyűlés Pro Urbe kitüntető címet adományoz Kerényi György, a Kecskemét-Marosvásárhely Baráti Kör Egyesület elnöke részére. Kada Elek-díjat ítéltek oda dr. Brúszel László ügyvédnek, volt önkormányzati képviselőnek, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriumának elnökének.

Katona József-díjat kap a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Kodály Zoltán-díjat pedig a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.
Bozsó János-díjban részesül a közgyűlés döntése szerint Bruncsák András festőművész, a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola tanára.
Tóth László-díj-at adományoz a testület Németh Ernő újságírónak, a Gong Rádió főszerkesztőjének.  Kecskemét Szociális Ügyéért Díjban részesül Juhász Rózsa, az  Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálata Posta utcai telephelyének vezető gondozója és Tóth Katalin, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága szociális és gyermekvédelmi igazgatója.

Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat vehet majd át Nagy Emőke kertészmérnök, az Emőkert Bt. vezetője, Mathiász János-díjat Keresztes József, a Mathiász János Borrend titkára, Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat Versegi János, a VER-BAU Kft. tulajdonos-ügyvezetője.
Az Év Kecskeméti Mestere Díjat Szabó József karosszéria lakatos mesternek ítélte oda a közgyűlés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!