Közélet

2016.06.29. 14:14

A Wizz Air gépe húzott el Nyárlőrinc fölött

Alacsonyan szállt el a Wizz Air egyik utasszállító repülőgépe Nyárlőrinc fölött. Miért repült arra és pláne miért olyan alacsonyan? - érdeklődött olvasónk.

H. I.

„A mai napon Nyárlőrinc térségében a levegőben látható volt egy Wizz Air feliratú személyszállító repülőgép. Miért repült itt, és miért olyan alacsonyan, hogy látható volt a felirata? A vadászgépeket „megszoktuk”, azok rendszeresen elrepülnek a házunk fölött, bár azok is repülhetnének a falut kikerülve.. de utasszállítót itt ilyen alacsonyan még nem láttunk” – írt levelet a Baon.hu-nak egy nyárlőrinci olvasónk. Hozzátette: a Wizz Air-gép egy nagyobb kört írt le Szentkirály, majd Lakitelek felé, majd újra elhúzott Nyárlőrinc fölött Kecskemét irányába.

A Wizz Air médiakapcsolataiért felelős PR ügynökségtől megtudtuk: a Wizz Air pilótaképzési programja keretében rendszeresen végez gyakorló repüléseket Pápa, Kecskemét, Debrecen és Sármellék repülőterei környékén, ilyen gyakorló repülést láthatott olvasónk is.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként februárban a Modern Városok Program kecskeméti sajtótájékoztatóján azt mondta: megállapodás született arról, hogy épül egy kifejezetten polgári célokat szolgáló kifutópálya a kecskeméti repülőbázison.

Képünk illusztráció!

 

H. I. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!