Közélet

2016.05.08. 15:47

Polgármestert és képviselőket választanak Lakiteleken

Lakiteleken ma időközi önkormányzati választásokat tartanak, magas részvétellel zajlik a szavazás.

V. P.

15 óráig 1674-en mentek el voksolni. Ez az arány sokkal magasabb a 2014-es választásokhoz képest. Akkor ugyanis összesen 1685-en szavaztak – tájékoztatta a baon.hu szerkesztőségét Pethő Anada Zsuzsa, a település jegyzője.

Mint arról korábban beszámoltunk, Lakiteleken azért kell választást tartani, mert alpolgármesteri kezdeményezésre januárban a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öten indultak: a jelenlegi polgármester Zobokiné Kiss Anita és Kalócz Gábor függetlenként, Madari Andor a Fidesz-Nemzeti Fórum, Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt, Zoltán Péter pedig a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként.

A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáznak: nyolcan függetlenként, hatan a Fidesz-Nemzeti Fórum színeiben, ketten-ketten pedig a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjeként mérettetik meg magukat. Valamennyi korábbi képviselő újraindul a tisztségért.

A 4675 lakosú település választói névjegyzékében márciusi 11-ei adatok alapján 3773-an szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!