Közélet

2016.04.28. 13:39

Szezont nyitnak az erdőben

Gazdag programot állítottak össze a hónapváltó hétvégére a Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központjába.

Kubatovics Tamás

A szezonnyitó rendezvénysorozatban a Rezét gőzös nosztalgiajáratai, gyalogtúrák, erdőkerülés, interaktív kiállítások, a hód és a vidra élőhelyének bemutatása is szerepel. Állandó és naponta változó programok várják a látogatókat, naponta kétszer indul nosztalgiavonat a Gemenc-Dunapartra, mindkét napon megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás, most látható először a hód és a vidra élőhelyét bemutató új dioráma. Az erdei vasút megállóhelyein kiállítások is várják az érdeklődőket, az első járat 8 órakor indul.

Szombaton erdésszel kerülhetnek erdőt a vendégek, szakvezetővel járhatják végig a Molnárka tanösvényt, de csúzlis céllövöldében és kézihajtányozásban is bizonyíthatnak. 

Vasárnap a Méhek Napján mézkóstoló és mézvásár Nagyrezéten, a Gemenci Méhészeti Gyűjteményben, 10 órakor Az év méhész fotográfusa - 2015 díjának átadója kezdődik, délután 2 és fél 4-kor pedig a bajai kikötőben található Vándorponttól dunai hajókirándulás indul.

 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!