Közélet

2016.04.23. 08:21

Nem szabad lehúzni a nadrágot!

Plüssnyulat, nadrágot, sőt kishalat sem szabad lehúzni a wc-n – tudták meg a lajosmizsei diákok, akik a Föld napja alkalmából a szennyvíztisztító telepre kirándultak.

Koós Kata

Fotó: BUS_CSABA

A lajosmizsei szennyvíztisztó telep működésével ismerkedett pénteken a Fekete István Sportiskolai Általános Iskola 17 diákja a Föld napja alkalmából. – A telep bemutatása során célunk a környezettudatosság fontosságának erősítése – közölte Máté Gábor üzemvezető. A gyerekek megtanulták: a csatornahálózat nem alkalmas szilárd hulladékok eltüntetésére.

– Nem szabad plüssnyulat, kantáros nadrágot, de még kishalat sem lehúzni a wc-n – mondta fel a tanultakat az ötödikes Kollár Zsolt Bendegúz. A diákok élvezettel hallgatták a bemutatót, még az egyik medencében körbeforgó kotróhidat is kipróbálhatták. – Nem gondoltam volna, hogy a szennyvíz tisztítása ilyen hosszú folyamat – közölte a hatodikos Menyik Júlia. A gyerekek azt is megtudták, milyen egy anaerob medence, melyben egy úszóbajnok is elmerülne. Lelkesedésüknek még a kénhidrogén jellegzetes záptojás-, és a végtermék iszapszaga sem tudott gátat szabni. – Jól éreztem magam, bár az iszap nagyon büdös volt – mondta a hatodikos Gémesi Andrea Fanni.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotók: Bús Csaba
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!