Közélet

2016.04.28. 15:13

Fejlesztik a volt Rudolf-laktanyát is

Pályázat útján, 1,6 milliárd forintból utakat, sétányokat építenének és megteremtenék a közvilágítást a kecskeméti Rudolf-laktanyában. Homokbányán 4 csoportszobás bölcsit terveznek.

H. I.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtandó pályázatokról esett szó a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A legnagyobb támogatási kérelem a Rudolf-kert építészeti és közterületi fejlesztésénél szerepelt az előterjesztésben: 1,6 milliárd forint. Az összegből rehabilitációs jellegű környezetrendezést, közműfejlesztést valósítanának meg a volt laktanya területén. Három utat, sétányokat, gyalog-kerékpárutat építenének, a hozzá tartozó közvilágítással, emellett megújítanák a zöldfelületeket, mindezzel a leendő oktatási, kulturális, innovációs és turisztikai létesítmények kialakítását megalapozva. 

Pályázatot nyújt be az önkormányzat egy nappali ellátást biztosító intézményre is, amely Homokbányán, a Kvarc utcában épülne meg. A közel 800 négyzetméter alapterületű, földszintes épület egyik részében fogyatékos személyekről, másik részében autizmussal élő fiatal felnőttekről gondoskodnának. A projekt tervezett költsége 350 millió forint. A szomszédban, tehát ugyancsak a Kvarc utcában pedig - ha megítélik a támogatást - egy négycsoportos bölcsőde könnyítheti majd meg a közelben lakó családok életét.

Az önkormányzat az említetteken kívül több már meglévő bölcsőde és óvoda korszerűsítését és bővítését is tervezi a településfejlesztési program keretében. A Széchenyi sétányi bölcsődében építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítás várható sikeres pályázat esetén, és a bölcsődét egy csoportszobával bővítenék. A Csokor utcai óvodában egy új fejlesztőszobát és egy, a tornaszobához vezető fedett átjárót építenének,  a Bíró Lajos utcai óvodában, az Egyetértés utcai óvodában és az Árpádvárosi óvodában egy-egy tornaszobát alakítanának ki, és az intézményeket fel is újítanák. A Klapka utcai óvodában egy új, 300 négyzetméteres belső udvari épületszárny építését tervezik, gyermekszobával, tornaszoba szertárral, tálalókonyhával, személyzeti öltözővel. Az Árpádvárosi bölcsődében szintén felújításra, energetikai korszerűsítésre készül az önkormányzat a pályázati támogatás segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!