Közélet

2016.02.16. 20:34

Tavasszal kezdhetnek

Tavasszal megkezdődhet a városháza közelében álló I. világháborús emlékmű felújítása. Az 1926-ban átadott szoborcsoport felújítására közel 2 millió forintot nyert a település önkormányzata.

Tapodi Kálmán

A jó hírről beszámoló Farkas Dániel alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy a városban található emlékműveket – akárcsak például a felújítandó utakat – rangsorolták, így kerülhet sor a régóta időszerű munkára. A lehetőségek függvényében tervezik az emléktáblák – amik közül Lakatos Vince táblája már elkészült –, az Országzászló emlékmű és az Aradi vértanúk emléktáblájának megújítását is. Az 1703-as halasi csata kuruc halottainak emlékére állított, Kossuth utcai kurucszobor is a felújítandók sorában található.

Az önkormányzat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázatán nyert támogatást a világháborús emlékmű méltóbb állapotba hozására.

 

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!