Közélet

2016.02.07. 21:58

Májusban választhatnak új polgármestert és képviselőket

A Helyi Választási Bizottság pénteki ülésén kitűzte az önkormányzati képviselők és a polgármester időközi választásának időpontját, mely 2016. május 8-án, vasárnap lesz.

Zs. D.

Mint arról korábban beszámoltunk, a lakiteleki képviselő-testület január 26-án döntött az önfeloszlatás mellett. A képviselők 4 igen és 3 nem szavazattal határoztak minderről. A feloszlatást kezdeményező Madari Andor alpolgármester (Fidesz-Nemzeti Fórum) mellett, Belicza András (Nemzeti Fórum), Olajos István (Fidesz-Nemzeti Fórum) és Tóth Sándor (Fidesz-Nemzeti Fórum) szavazott a feloszlatás mellett, Zobokiné Kiss Anita polgármester (független), Bende László (független) és Dakóné Harkai Csilla (független) ellene.

Az önfeloszlatás kérdését már január 14-én is tárgyalták volna a képviselők, de akkor Zobokiné Kiss Anita polgármester berekesztette az ülést, és kiment a teremből, tehát a kérdésről akkor nem szavazhattak. A testület feloszlatását Madari Andor alpolgármester (Fidesz-Nemzeti Fórum) egyebek mellett arra hivatkozva kezdeményezte, hogy szerinte a polgármester és a képviselő-testület többsége nem tud együtt dolgozni a falu érdekeiért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!