Közélet

2016.02.29. 07:58

Kárpátaljai delegáció látogatott a megyeházára

A Kárpátaljai Megyei Tanács hat tagú delegációja bemutatkozó látogatást tett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál abból a célból, hogy a két megye közötti együttműködés lehetőségeit megvitassák.

Zsámbóki Dóra

A küldöttséget Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke fogadta, aki bemutatta a vendégeknek a megye jellegzetességeit és ismertette az önkormányzat főbb céljait, feladatait.
A megbeszélésen részt vett Kovács Ernő kormánymegbízott is, aki elmondta, hogy a magyar kormány elkötelezett a szomszédos országokkal (főként a magyarlakta területekkel) való jó viszony kialakítása és fenntartása iránt, és biztos benne, hogy sem a távolság, sem a szándék nem szab majd gátat a kapcsolat további építésében.

Rivisz Mihajlo, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke példaértékűnek nevezte a megyei önkormányzat elért eredményeit és elmondta, szeretné, hogy Kárpátalját ne csak a médiából ismerhessék meg az itteni emberek, hanem személyes tapasztalataik, emlékeik során. Kérte a magyar partnereket, hogy legyenek törekvéseik mentorai: segítsék munkájukat a pályázatok kapcsán, valamint a kertészet, szőlészet és borászat területén szerzett tapasztalataik átadásával, támogassák a komoly értékekkel rendelkező falusi turizmusukat és egészségügyük felzárkóztatását a legalapvetőbb műszaki és orvosi eszközök beszerzésével.

A megyei önkormányzat szerint a tárgyalások eredményesnek bizonyultak, hiszen mindkét fél úgy ítélte meg, hogy a két népet összekötő, közös történelmi múlt alapjaira sikerült egy kölcsönös és remélhetőleg mindkét megye számára gyümölcsöző együttműködés első építőköveit ma lerakni. Rideg László elmondta, hogy komoly lehetőséget lát a jövőbeni együttműködésre a gazdaság, a borászat, a kertészet és a turisztika területén, valamint biztosította leendő partnereit a Megyei Önkormányzat segítő, támogató szándéka felől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!