Közélet

2016.02.04. 21:33

Idén a tagságot fiatalító toborzásba vetik bele magukat

Évzáró-évindító klubfoglalkozást tartott a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete.

Galambos Sándor

A kecskeméti klub ünnepélyes rendezvénye Újvári Ferenc verses köszöntőjével kezdődött. A vezetőség beszámolóját és az idei évre tervezett programokat Csóka Tamás nyugállományú ezredes, a klub elnöke, a pénzügyi ellenőrző bizottság jelentését pedig Eszes Lászlóné ismertette.
A vezetőség beszámolójából kiderült: saját szervezésű programokban gazdag, pénzügyi szempontból eredményes évet tudhatnak maguk mögött a klub tagjai. Aktívan részt vettek a városi idősügyi tanács munkájában, kiváló kapcsolatot ápolnak az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal, az MH Légijármű Javítóüzemmel, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársaival és a városban működő társ nyugdíjas szervezetekkel.

Saját rendezvényeik mellett a rendszeresen részt vettek a városi ünnepségeken, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége rendezvényein. A beszámolási időszakban az egyesület tagjai közül húszan részesültek különböző szintű elismerésben. A repülőbázis támogatásával Budapestre, az Erkel Színházban is eljutottak, sikeres pályázataiknak köszönhetően pedig lehetőségük volt kirándulásokat szervezni Dunaújvárosba és Jászberénybe is. Az idei évre betervezett programjaik maradéktalan teljesítése mellett pedig egyik fő feladatuknak a tagtoborzást, a „fiatalítást” tekintik. A klub tagjainak az átlagéletkora ugyanis már jóval 70 év fölött van.
A közgyűlésen az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodáját Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, érdekvédelmi altiszt, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége területi szervezetét Őrs Ágoston nyá. alezredes, a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületét pedig Gregor György nyá. rendőr alezredes képviselte.

A rendezvény hivatalos részének zárásaként Csóka ezredes a legjobbak munkáját külön is megköszönte. Az egyesület, a honvédelem ügye, a katonahagyományok ápolása, a közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a klub vezetősége oklevelet és könyvjutalmat adományozott Nemes Józsefnének, Katonáné Kovács Irénnek, Polyák Istvánnénak, Köröskényi Imrénének és Siroki Gábornénak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!