Közélet

2016.02.01. 18:17

Anya és fia együtt mehet a huszonöt napos kiképzésre?

Feleségével egy időben írta alá az önkéntes műveleti tartalékos szerződést és az eskü szövegét az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájában Dobos István.

Galambos Sándor

Az eseményen a fiuk is jelen volt, ifj. Dobos István ugyanis hamarosan követi majd a szüleit: a szolgálat vállalásához szükséges felmérések és vizsgálatok kétharmadán már túl van. A katonai alapkiképzésre azonban külön-külön fognak menni, a családfő ugyanis már volt katona. Az ő ismereteinek felelevenítésére két hét is elegendő, Erzsike és Pista viszont huszonöt napig lesznek távol otthonról.

A nyársapáti család tagjait Durgó Tamás százados is köszöntötte. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője tájékoztatta az új önkéntes műveleti tartalékosokat a katonai alapkiképzés időtartamáról, követelményeiről és a jövőben rájuk váró feladatokról. Majd az MH Altiszti Akadémiára történő jelentkezés feltételeit ismertette.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A szerződés aláírva, nyár elején pedig kezdődik a kiképzés
[/caption]

A család ikerlányai, Nikolett és a nála öt perccel fiatalabb Barbara ugyanis jelenleg a kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola rendészeti osztályába járnak, és egyelőre úgy néz ki, hogy érettségi után a Magyar Honvédség által kínált kiszámítható életpályát szeretnék választani. 

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!