Közélet

2016.01.11. 11:06

Lukács Lajos nemet mondott

Lukács Lajost, a Bányai Júlia Gimnázium egykori vezetőjét behívták a KLIK kecskeméti tankerületéhez, és felajánlották neki az egyik intézményvezető-helyettesi pozíciót. Nem fogadta el.

Hraskó István

Minderről az iskola ">szülői munkaközössége számolt be facebook-profilján. Mint leírták: december 18-án, az utolsó tanítási napon délután fél 2-kor e-mailben értesítették Korsósné Jávorka Zsuzsannát igazgató-helyettesi pályázatának sikerességéről és Máthé Ildikó pályázatának eredménytelenségéről (Máthé Ildikó vállalta augusztus végén az intézmény vezetésével kapcsolatos feladatokat, miután az első, tavaszi-nyári igazgatói pályázaton a KLIK nem fogadta el az egyedül a pozícióra jelentkező Lukács Lajos pályázatát). Ez azt jelentette, hogy január 4-től egy vezetővel indult volna a gimnázium, ami nem elég a zökkenőmentes működéshez.

"Január 4-én kellett volna átvennie Korsósné Jávorka Zsuzsannának az intézményvezető-helyettesi megbízó levelét, úgy, hogy tájékoztatást nem kapott, kivel kellene együtt dolgoznia. Ezt megelőzően dr. Lukács Lajost behívták a KLIK-hez (fél órával a kinevezések előtt), és felajánlották a másik intézményvezető-helyettesi pozíciót, úgy hogy érvényes intézményvezetői pályázata van bent. A tisztességtelen és méltatlan körülményekre való tekintettel egyikük sem írta alá a megbízást - írta az szmk. Hozzátették: Györgyiné dr. Koncz Judit tankerületvezető erre úgy reagált, hogy akkor január 11-től "külsősökkel megoldja az iskola vezetését".

"Kedden ismételt egyeztetések után azt a döntést hozta a pedagógus kar – csak a gyerekeink érdekeit szem előtt tartva -, hogy Korsósné Jávorka Zsuzsanna aláírja megbízását, azzal együtt, ha ideiglenesen Máthé Ildikó is vállalja, hogy folytatja munkáját, tisztázatlan és bizonytalan határidővel. Máthé Ildikó is vállalta a feladatot az iskola diákjainak jövője érdekében" - közölte a szülői munkaközösség, emlékeztetve: közeleg 145 kisdiák írásbeli felvételi vizsgája, a félév zárása, új félév nyitása, az órarend készítés, az érettségi jelentkezés, azaz az ilyenkor szokásos rengeteg feladat vár a vezetőségre.

Éles kritika a KLIK-nek

A Bányai szülői munkaközössége éles kritikát fogalmazott meg a KLIK-kel szemben. Mint írták: "döntéseinek semmi köze sincs ahhoz, hogy mi szolgálná legjobban a gyermekeink érdekeit, ezt az elmúlt időszakban többször is láthattuk. Szakmai alapon dönteni nem tudnak, ezért megoldják hatalmi szóval. A KLIK a saját felelősségét ebben az ügyben nem vállalja, csak hárítja gyerekre, szülőkre, pedagógusokra. Az pedig végképp érthetetlen, hogy mit vétettek a gyerekeink az önkormányzat és a KLIK ellen, hogy folyamatosan megsértik a gyermekeink jogait, melyek köznevelési törvényben szerepelnek".

 

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!