Közélet

2016.01.26. 12:01

Lakitelek: feloszlatta magát a képviselő-testület

A lakiteleki képviselő-testülete a mai rendkívüli ülésen az önfeloszlatás mellett döntött.

T. K./baon.hu

A képviselők 4 igen és 3 nem szavazattal határoztak minderről. A feloszlatást kezdeményező Madari Andor alpolgármester (Fidesz-Nemzeti Fórum) mellett, Belicza András (Nemzeti Fórum), Olajos István (Fidesz-Nemzeti Fórum) és Tóth Sándor (Fidesz-Nemzeti Fórum) szavazott a feloszlatás mellett, Zobokiné Kiss Anita polgármester (független), Bende László (független) és Dakóné Harkai Csilla (független) ellene.

Előzmények:

Alig több, mint 30 percig tanácskoztak január 14-én a lakiteleki képviselő-testület tagjai, pedig a testület feloszlatása is szerepelt a napirendi pontjaik között. Mint arról korábban hírt adtunk, a 7 tagú testület feloszlatását Madari Andor alpolgármester (Fidesz-Nemzeti Fórum) kezdeményezte, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy szerinte a polgármester és a képviselő-testület többsége nem tud együtt dolgozni a falu érdekeiért.

A polgármester két héttel ezelőtt a tanácskozáson indítványozta, hogy ne tárgyalják a testület feloszlatásának kérdését. A névszerinti szavazáson ezt rajta kívül Bende László és Dakóné Harkai Csilla támogatta, Belicza András, Madari Andor, Olajos István és Tóth Sándor viszont nemmel szavazott, tehát a testület feloszlatásának kérdése napirenden maradt. Erre Zobokiné Kiss Anita megismételte korábban már elhangzott érveit a feloszlatás ellen, és azt mondta, „nem hagyja, hogy egyéni érdekből több milliós költségekkel terheljék az önkormányzat költségvetését”. A polgármester a képviselő-testületi ülést berekesztette, felállt és kiment a teremből.

Részletek a szerdai Petőfi Népében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!