Közélet

2016.01.20. 16:26

Harminc éve város Bácsalmás

Ünnepséggel emlékeztek meg a bácsalmásiak arról, hogy településük harminc évvel ezelőtt kapot városi rangot.

Juhász Jenő

A kulturális központ dísztermében Németh Balázs polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd átadták a bácsalmási értéktárba felvett nemzeti értékeket tanúsító okleveleket. Az eddig leadott és elbírált pályázatok alapján az alábbi épületek, környezetek és személyek munkássága öregbítik a kisváros hírnevét: Hősök tere, Skorutyák kékfestő műhely, Dulity Tibor Képtár, Zsidó temető, gyapjas gyűszűvirág, Szénásiné Harton Edit, dr. Horváth Zoltán, dr. Sövény Mihály, Erdős Csaba, Erdős Katalin, Horváth József, Prókai Károly, Rabitovszky Alice és Németh Miklósné alkotói munkássága.

A bácsalmási értéktár (humánpolitikai) bizottság döntése alapján néhány helyi termék is bekerült az értéktárba. Ezek a következők: Kiss Zoltán sajtjai, Szente Tibor fűszerpaprikája, Farkas Béla selyemkóró méze, dr. Bakó Mária Lujza csicsóka feldolgozásai és a Bácsalmási Finomságok közül négy termék. Elismerő oklevélben részesült még Novák Dániel (festő, fotográfus) és Hegedűs Hanga, az országos junior konyhafőnök verseny győztese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!