Közélet

2015.12.04. 19:16

Bővül az alapszolgáltatási központ

Rendkívüli testületi-ülésen fogadták el csütörtökön a képvselők azt az előterjesztést, melynek alapján 2016. január elsejétől család- és gyermekjóléti központot hoznak létre a járási székhelyen.

Juhász Jenő

A család- és gyermekjóléti szolgáltatást és feladatellátást módosító törvény értelmében a települési önkormányzatok feladatkörében marad a lakóhely szintű minimumszolgáltatások, általános segítő feladatok biztosítása. Közös önkormányzati hivatal esetében a hivatal székhelye szerinti település (Bácsalmás) biztosítja a szolgáltatást a közös hivatalhoz tartozó valamennyi településen.

A hatósági feladatokhoz kapcsolódó, gyermekek védelmére irányuló tevékenységek, valamint a speciális szolgáltatások biztosítása a járásszékhely települési önkormányzatokhoz kerül. Illetékességi területe a hatósági feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatások, valamint a speciális szolgáltatások vonatkozásában kiterjed a járást alkotó települések lakosságára.

Bácsalmáson a Család- és Gyermekjóléti Központot az Alapszolgáltatási Központon belül önálló szakmai egységként fogják működtetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!