Közélet

2015.12.18. 20:35

A Bányai Júlia Gimnázium diákjai öltözékükkel tiltakoztak

Karácsonyi ünnepséget tartottak pénteken a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban. A diákok közül rengetegen feketébe öltöztek, reagálva a kecskeméti képviselő-testület csütörtöki döntésére.

Hraskó István

Volt verses műsor, és díjazták azokat a diákokat, akik kiemelkedő eredményt értek el az elmúlt hónapok tanulmányi versenyein. Ami szokatlan volt az ünnepségen, hogy a diákok közül rengetegen feketébe öltöztek, reagálva a kecskeméti képviselő-testület csütörtöki döntésére. Mint megírtuk, a közgyűlés zárt ülésen véleményezte az igazgatói pályázatokat, Szilágyi Piroskáét 15 képviselő támogatta, a gimnáziumot nyárig 22 éve folyamatosan vezető Lukács Lajos viszont csak 11 igen voksot kapott.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Karácsonyi ünnepség feketében
[/caption]

Szilágyi Piroska és Lukács Lajos pályázatát véleményezte a nevelőtestület, a különböző szakirányú tanári munkaközösségek, a szülői munkaközösség, a diákönkormányzat, valamint a Pedagógusok Szakszervezete is, ezek az anyagok nyilvánosak, megtalálhatóak az iskola honlapján. A kép egyöntetű: Lukács Lajos pályázatát minden felsorolt közösség támogatja (és méltatja), míg Szilágyi Piroskáét egyik véleményező fórum sem (sőt több ponton rossz kritikát kapott).

A Megvédjük a Bányait facebook-csoport és mozgalom koordinátora, Soós Eszter Petronella csütörtökön egy nyílt levelet tett közzé a közösségi oldalon. Ebben egy élő televíziós vitára hívta Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármestert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!