Közélet

2015.11.16. 21:32

Születésnapján köszöntötték Aranka nénit

Aranka néni korát meghazudtoló jókedvvel, vidámsággal fogadta köszöntőit pénteken 90. születésnapja alkalmából. A jeles évfordulón Balla László alpolgármester és Gyenes Attila a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte a szépkorú asszonyt.

Vajda Piroska

Antal Istvánné Búz Aranka Bugacon született 1925. november 13-án. Egy félegyházi tanyán nevelkedett, szegényes környezetben. A Csólyosi út dűlőjébe még kisgyermekkorában költöztek át Bugacról. Mint mondta, a nehézségek ellenére gyermekkoráról szép emlékeket őriz. Elemi iskolaéveit egy közeli, tanyasi iskolában végezte el. Tanulmányai után dolgozott a kórházban, a műanyaggyárban, a háziipari szövetkezetben, és végül a Petőfi nyomdában. Mindeközben 1948-ban férjhez ment, házasságukból két gyermekük született: István és Irén. Férje a vasgyárban dolgozott segédmunkásként egészen 1970-ig, amikor egy szerencsétlen munkabaleset miatt lerokkant. Aranka néni 1980-ban ment nyugdíjba a Petőfi Nyomdából. Ám nyugdíjasként sem tétlenkedett, férje 1991-ben bekövetkezett halála után, még 20 évet dolgozott a mezőgazdaságban. Mint mondta, nagyon szeretett dolgozni, pihenésképpen pedig szívesen kézimunkázott: hímzett, kötött és horgolt. Ma már inkább olvasással és tévézéssel tölti szabadidejét.

Azt is elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen hosszú időt megélhetett. Hálás azért, hogy az élet megajándékozta két gyermekkel, négy unokával és öt dédunokával. Bár még otthonában el tudja látni magát és időnként a sarki boltba is elmegy, lábai nagyon fájnak, így hosszabb útra már nem indul el egyedül. Véleménye szerint a hosszú élet adománya elsősorban genetika, viszont az aktív fizikai és szellemi élet mindenképpen elősegíti, hogy az időskori nehézségek minél később kezdjék el keseríteni az életünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!