Közélet

2015.11.16. 16:02

Már elkészült a steril szoba, nagyon várják haza Vivient

Szombaton jótékonysági estet tartottak a bácsalmási kulturális központban. A rendezvényen összegyűlt összeget a katymári Vivien családjának ajándékozzák tüzelőanyag vásárlására.

Juhász Jenő

A fiatal, 15 éves lánynál egy évvel ezelőtt jelentkeztek a betegség első jelei. A későbbi vizsgálatok során pedig kiderült, hogy a vérképzőrendszerből kiinduló daganatos betegséggel küzd Vivien. Most a Szegedi Gyermekklinikán fekszik és várja a minél előbbi gyógyulást. Ehhez azonban további kezelésekre és műtétekre (csontvelő-átültetésre) van még szükség, ami a lelki kitartás mellett komoly anyagi áldozatokat is kíván a családtól.

Ez utóbbin szeretnének könnyíteni azokkal a jótékonykodásokkal, amit az utóbbi időben valósítottak meg lakóhelyén, Katymáron és Bácsalmáson. A bácsalmási jótékonysági esten dr. Faragó Zsuzsanna orvos egy részletes tájékoztatást adott a jelenlévőknek a daganatos betegségekről, különösen a leukémiáról, amivel Viviennek is szembe kell néznie. Majd ezt követően három zenei csoport mutatkozott be és több mint kettő órán át szórakoztatták a jótékonykodókat. A rendezvény végén átadták azt az adományt is, amit a Vörösmarty Mihály Általános Iskola gyűjtött az intézményben. Továbbá felolvasták az egyik bácsalmási kislánynak a levelét, melyben további kitartást és a betegség leküzdését kívánta Viviennek.
Jól sikerült az est – tudtuk meg a rendezvényt felügyelő ügyvédtől, hiszen több mint 200 ezer forint gyűlt össze. Megtudtuk azt is, hogy a kislány édesapja, Bregovic Lajos a tüzelőanyag mellett egy könnyen kezelhető és tisztítható ágyat, valamint egy mosógépet is szeretne vásárolni a befolyt összegből.

A rendezvényen kapott információk szerint Katymáron lakossági összefogással már elkészült a steril szoba és nagyon várják haza Vivient. Az édesapa elmondta, hogy lánya már túl van a kemoterápiás kezeléseken, és ha különösebb komplikáció nem jelentkezik, akkor néhány nap múlva hazajöhet a családjához. Néhány hetes itthonlétek, majd újabb vizsgálatok és kezelések sorozata következik.

 

Juhász Jenő -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!