Közélet

2015.11.16. 15:46

Középpontban a mozgás és az egészség

A helyi civilek igyekeznek megmozgatni a falut. A Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület öt éve rendszeresen hallat magáról, elsősorban rendezvények szervezésével, lebonyolításával.

Popovics Zsuzsanna

A TeFE legutóbb egészségnapra invitálta a helyieket. A faluházban pingpong, szűrővizsgálatok, zöldségfaragó és kenyérkence verseny, teaház várta az érdeklődőket. A fülöpszállási születésű Varga Károly mesterszakács frissen faragott zöldségszobrait mutatta be a közönségnek.

– Kulturális programokat, gyalogtúrákat többször szerveztünk már, egészségnapot most először – mondta el lapunknak Kesikné Horogszegi Márta egyesületi elnök. – Nagy volt az érdeklődés, gyerekek és felnőttek részéről egyaránt. Sokan részt vettek az egészségmegőrző szűréseken. A szokásos vizsgálatok mellett a férfiakat vérmintás prosztataszűrés is várta.
A drága teszteket a helyi gyógyszerész ajánlotta fel, a vizsgálatokat helyi egészségügyi dolgozók végezték el. A körzeti orvos közbenjárásával egy mentőcsoport az újraélesztésről tartott bemutatót, egy bábun gyakorolni is lehetett a szívmasszázst, lélegeztetést. Az év hátralévő részében az adventi gyertyagyújtásokat szervezi meg a TeFE, valamint az elmaradhatatlan szilveszteri batyus mulatságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!