Közélet

2015.11.05. 18:57

Kormányablak nyílt Bácsalmáson és Tompán is

Tegnap ünnepélyes keretek között adták át a bácsalmási és a tompai kormányablakot is. Tizenöt kormányablakot hoztak létre az elmúlt hónapokban a közigazgatási rendszer átalakítása nyomán.

PN

A bácsalmási kormányablak avatóünnepségén dr. Zombor Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatója, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Németh Balázs bácsalmási polgármester vágta át a nemzetiszínű szalagot.
Szommer Károlytól, a Bácsalmási Járási Hivatal vezetőjétől kapott tájékoztatás szerint a kormányablak ügyfélhívóval ellátott ügyfélterében, bővített ügyfélfogadási időben, immár kilenc modern munkaállomásnál fogadják az ügyfeleket.
A Bácsalmási Járási Hivatal ügyintézői bíznak benne, hogy az általuk nyújtott gyors és szakszerű ügyintézés valódi segítséget jelent majd a járásban-, de az országos illetékességgel intézhető ügyek vonatkozásában, a járás tágabb környezetében élő emberek és vállalkozások számára is.

A  tizenötödik

Tompán ünnepélyes keretek között nyílt meg Bács-Kiskun megye tizenötödik kormányablaka. A járásközpontok mellett Solton, Izsákon és Tompán nyílt kormányablak, ami egyben a mostani átalakítások során az utolsó volt.
– Utolsó, de a határ közelsége miatt az egyik legfontosabb kormányablak a tompai, ahol csakúgy, mint a már átadottaknál a legfontosabb, hogy ne kelljen a bürokrácia útvesztőiben bolyongani az ügyfeleknek, akik bizalommal fordulhatnak az itt dolgozó szakemberekhez – emelte ki köszöntőjében Zombor Attila. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta: a mai korban nagyon fontos, hogy ez az épület is akadálymentesített, így a mozgáskorlátozottak, vagy éppen a gyengén látók is könnyebben tudják intézni ott ügyeiket. Zombor Attila a város vezetésének is köszönetet mondott, mert a nyílászárók cseréjének és az épület szigetelésének költségeit az önkormányzat átvállalta. Bányai Gábor, a körzet országgyűlési képviselője is kiemelte, hogy mennyire fontos a térségben élők számára, hogy ügyes-bajos dolgaikat helyben intézhetik és hamarosan több mint ezer körüli ügymenetet indíthatnak el a tompai kormányablaknál. Véh László, Tompa polgármestere is örömét fejezte ki, hogy az egykori okmányirodát, korszerű kormányablakká alakították, mert ez is hozzájárul a település városiasodásához.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!