Közélet

2015.11.13. 07:27

Bajuszmustra a gyárban

A prosztatarák megelőzésére, a rákszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet a kecseméti Mercedes-gyárban dolgozók.

Sebestyén Hajnalka

1036 férfi növesztett bajuszt, 393 női dolgozó tűzte ki ruhájára a bajuszt ábrázoló Movember-jelvényt, ezzel is jelezve, hogy e nemes cél mellé állnak. A vezetőség, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pedig 5000 eurós adománnyal támogatta a Movember Hungary Mozgalom céljait, a prosztatarák szűrés népszerűsítését. Ezzel is kifejezve, hogy a vállalati kultúrában milyen fontos szerepet kap az egészségtudatosság.

Az ünnepélyes átadást tegnap tartották meg a gyár területén. Honti Dániel, a Movember Hungary Mozgalom fő szervezője Ács László személyzeti igazgatótól és Demjén Zoltán szereldei művezetőtől vehette át az adományt. A ceremónia vendége volt Spitzer Gyöngyi előadóművész, életmód-tanácsadó, író, művésznevén Soma Mamagésa. Előadásában az egészségtudatosságról szólt, a test és a lélek kapcsolatáról, a nő és a férfi kapcsolatáról. Vidám, ugyanakkor elgondolkoztató előadása nagy sikert aratott.

A Movember Hungary Mozgalom évek óta a prosztatarák szűrés fontosságát népszerűsíti azzal, hogy bajusznövesztésre szólítja fel a férfi közösségeket novemberben. Így tettek a kecskeméti autógyárban is. Demjén Zoltán művezető – ötletgazda – elmondta, egy éve kb. 60-an növesztettek bajuszt. Akkor elhatározták, még szélesebb körben hirdetik a rákszűrés fontosságát. Több mint ezer férfit sikerült meggyőzniük, akik csatlakoztak hozzájuk, és novemberre eldobták a borotváikat. Az egészségtudatosság mellett mindez a közösségépítésről is szólt.

A program komplex rákszűrési vizsgálatokkal folytatódnak a következő hetekben az autógyárban. Az elmúlt néhány napban már több mint 220 dolgozó élt az ingyenes vizsgálat lehetőségével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!