Közélet

2015.10.05. 10:54

Szépkorúak ünnepe

Csak szeressetek és öleljetek – hangzott a verses köszöntő a lajosmizse Estike Idősek Klubjában, az idősek hete keretében.

Popovics Zsuzsanna

Több program is várta az időseket az elmúlt héten az idősek hete jegyében, az Egészségház, valamint a helyi önkormányzat szociális intézménye szervezésében. Az Estike-klub tagjai vendégül látták a ladánybenei nyugdíjas klubbot, találkoztak terápiás kutyákkal, közösen tornáztak. Szerdán, az idősek világnapján ünnepséget ültek. A legkisebbek képviseletében a helyi óvoda Csigabiga csoportja verselt és játszott énekes gyerekjátékokat, népdalokat énekelt Horváth Gréta, verssel köszöntötte az időseket Drabant Tibor.

Köszöntötte a város időseit Basky András polgármester, és Józsáné dr. Kiss Irén, az Egészségház vezetője. Száz életévet, vagy ennél is többet, egyben jó egészséget és boldogságot kívántak a jelenlévőknek.
– Kijár a tisztelet az időseknek, akik megalapozták, gyermekeik, unokáik életét. Lajosmizse mai idősebb generációja nehéz körülmények között teremtette meg a város alapjait – mutatott rá köszöntőjében a polgármester. – Kétkezi munkájukkal kivirágoztatták a homokos határt, egyben lerakták a település jelenlegi gazdasági alapjait. A gyerekek, unokák feladata, hogy az ő tudásukból minél többet magukba szívjanak, hogy a maguk életében ők is hozzátehessenek szűkebb lakóhelyük, illetve a Homokhátság fejlődéséhez.

Együtt a színházba

Október 18-án, vasárnap színházlátogatásra invitálják a mizsei időseket. A Borban él az élet című operettet láthatják a kecskeméti Katona József Színházban. Jelentkezni lehet személyesen az Estike Idősek Klubjában személyesen, vagy a 06-76-556-192-es telefonszámon.

 

Címkék#lajosmizse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!