Közélet

2015.10.28. 14:52

Nyolc települést lát el az új mentőállomás

Átadták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentőállomását Jánoshalmán, ahol két új, teljesen felszerelt mentőgépkocsit is szolgálatba állítottak.

Tapodi Kálmán

Bács-Kiskun megyében – az OMSZ az országos szintű fejlesztési programjának keretében –, további nyolc mentőállomást korszerűsítenek és egy mentőorvosi kocsi is szolgálja a sürgősségi ellátást. Jánoshalma az egyetlen olyan település, ahol a projekt hálózatbővítéssel, új állomás kialakításával járt. A jánoshalmi mentőállomás – ami nyolc település, több mint 18 ezer lakosát látja el és tehermentesíti a halasi és bácsalmási állomásokat –, kivitelezési költsége több mint 105 millió forint volt.

Az egy hete üzemelő, közel 300 négyzetméteres állomást úgy alakították ki, hogy megfeleljen a fejlett sürgősségi ellátás-, és az állomáson szolgálatot teljesítők szakmai elvárásainak. Az állomás energia-hatékony és gazdaságos működését biztosítja a kondenzációs gázkazán, melyet napkollektoros rendszer egészít ki, hőszigetelést kapott a padozat, illetve a homlokzatok és a födémek, valamint modern, hőszigetelő nyílászárók kerültek az épületbe.
Az ország tizennyolc megyéjében, összesen 22 mentőállomást létesítenek a program keretében és összesen 60 állomást újítanak fel és 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány.

Eltűnnek a fehér foltok

A hálózatbővítés során az új állomások helyszíneinek kijelölésekor a legfontosabb szempont volt, hogy a sürgősségi ellátásban hátrányosabb helyzetű, „fehér foltoknak” nevezett kistérségekben is biztosított legyen a gyors és szakszerű ellátás – közölte az OMSZ.

 

Tapodi Kálmán -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!