Közélet

2015.10.12. 12:00

Novemberre végeznek az óvodák felújításával

Javában dolgoznak a szakemberek a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvoda és Bölcsőde épületének felújításán.

Popovics Zsuzsanna

A város az épület homlokzatának felújítására, a tető szigetelésére, valamint a régi, elöregedett nyílászárók cseréjére nyert pályázati forrást. A beruházás a helyi költségvetést nem terheli.

A korszerűsítési munkálatok szeptemberben kezdődtek, a kivitelezéssel november 15-ig kell elkészülni. A nyílászárók cseréje miatt – különös tekintettel a konyhai részre – október végén az óvoda egy hétre bezár. Ezt az iskolai őszi szünet idejére ütemezték, így október 26. és október 30, között az intézmény zárva tart. A csoportszobák nyílászáró-cseréjének idejére egy-egy csoport összevontan működik más csoportokkal, ezzel biztosítva a folyamatos óvodai ellátást (az egyhetes szünetet leszámítva).

Lajosmizsén nem állnak le az óvodák, itt a kivitelező hét végén végzi a munkák egy részét. A város által elnyert pályázat révén a Központi Óvoda, valamint a Rákóczi utcai Óvoda korszerűsítése, energetikai fejlesztése valósulhat meg. A két épületben kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik a homlokzati falakat, valamint a tetőt, illetve a padlásfödémet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!