Közélet

2015.10.08. 17:40

Ismét támogatják a főiskolásokat

Öt éves szünet után idén ismét lehetőséget biztosít az önkormányzat a felsőoktatásban tanuló diákok támogatására.

Vajda Piroska

2010-ben az önkormányzat eladósodása miatt szüntették meg ezt a támogatási lehetőséget. Most azonban a képviselő-testület legutóbbi ülésén 4 millió forintot különített el a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázatra. Az diákok november 9-ig nyújthatják be pályázataikat a polgármesteri hivatalba. Az ehhez szükséges nyomtatványokat a város honlapjáról lehet letölteni – tájékoztatta lapunkat Papp Viktória művelődési referens.

Elmondta, az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. Az ösztöndíjra olyan hátrányos helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozatosként alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésen tanulnak, finanszírozási formától függetlenül. A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!