Közélet

2015.10.23. 13:07

Felháborodott a régi buszok láttán a polgármester

„Én is teljesen felháborodva néztem két héttel ezelőtt, hogy hogy kerülnek ezek az öreg buszok a város közlekedési rendszerébe” - mondta Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester a csütörtöki közgyűlésen.

H. I.

A csütörtöki kecskeméti közgyűlésen Falusi Norbert LMP-s képviselő szóvá tette, hogy nemrég „koszos, büdös, a levegőt szennyező” helyi buszok jártak a városban. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ugyancsak mérges volt a történtek miatt.

- Kecskemét egyértelmű célként tűzte ki, hogy a levegő szennyezettségét csökkenti, ennek érdekében korszerűbb buszokat szerzett be - kezdte napirend előtti felszólalását Falusi Norbert, emlékeztetve a hibrid hajtású Mercedes-ek vásárlására. Majd hozzátette: többektől hallotta, de ő is saját szemével látta, hogy az elmúlt hetekben „a DAKK olyan járműveket állított forgalomba, amelyek alapvetően a város céljaival ellentétesek”, az LMP-s képviselő szavai szerint koszosak, büdösek és a levegőt károsítják.

– Arra kérem a DAKK-ot, hogy vegyék figyelembe Kecskemét érdekét, és azt, hogy a város elkötelezett a levegő szennyezettségének csökkentésében. Nem lehet ezt a környezetkárosító tevékenységet félvállról venni - jelentette ki Falusi Norbert, aki kérte az ügyben a városvezetés fellépését is.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester egyetértett az ellenzéki képviselő felvetésével, és válaszából kiderült, az óhajtott fellépés már meg is történt.
– Igaza van, én is teljesen felháborodva néztem két héttel ezelőtt, hogy hogy kerülnek ezek az öreg buszok a város közlekedési rendszerébe. Úgyhogy azonnal értesítettük is a DAKK vezetését, mert ez tűrhetetlen, tényleg tragikus állapot. Kifejezetten „jól” nézett ki a Mercedes mellett az a kipufogógázt okádó, sárga színű, lerobbant állapotú busz. Homoki alpolgármester úrral intézzük ezt a problémát - mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

 

Ezek is érdekelhetik