Közélet

2015.10.27. 07:15

Adomány az árvaháznak

Célba ért a „Segíts, hogy segíthessünk” akció adománya. Az ágasegyházi delegáció a napokban adta át több autónyi ajándékát Erdélyben, Böjte atya borszéki árvaházában.

Sebestyén Hajnalka

A Nem adjuk fel! Idős ellátást nyújtó és Hagyományőrző Egyesület és a Segítők Segítői Baráti Társaság által szervezett akcióban több tonna adomány gyúlt össze: tartós élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek, gyerekruhák, cipők, kerékpárok – tudtuk meg Vas Gabriella szakvizsgázott szociális munkástól, az egyesület elnökétől. A 14 tagú delegáció kisbusszal kísérte a teherautót a közel 2000 kilométeres úton.
– A delegáció tagjai önkéntesekből, klubtagokból állt. A több héten át tartó munkájukat szavakban összefoglalni nem is lehet, mindig mindenki tudta és tette a dolgát, önzetlenül, szeretettel. Az árvaházban élő gyerekek nagyon örültek az adományoknak, többet azonnal ki- és felpróbáltak ahogy lekerült a teherautóról – részletezte az ötletgazda.

Az adományokat ünnepélyes gálaest keretében köszönték meg az ágasegyháziaknak. Az egyesület az adomány mellett egy ünnepi műsorral és vacsorával is megajándékozta a borszékieket. – Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, mindenki jól érezte magát és adományaink pontosan oda kerültek, ahova eredetileg szántuk őket – tette hozzá. A több hónapig tartó gyűjtés, szervezés és pakolgatás fáradalmait az ágasi csapat egy éjszakai ásványvízben való fürdőzéssel és egy pár órás relaxálással a parajdi sóbányában próbálta kipihenni.

– Még haza sem értünk, amikor tagjaink között elhangzott a bűvös mondat „folytatni kell!” Nincs kizárva, hogy egyszer majd visszatérünk. Addig is megteszünk mindent, hogy ez a lendület, szeretet, összetartás, és önzetlen segíteni vágyás ne múljon el a lelkünkből és példát mutatva hasznos tagjai legyünk a társadalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!