Közélet

2015.10.07. 17:36

A jövő hónap végéig elkészül az új kerékpárút

A jövő hónap végére készül el az új kerékpárút a Kiskőrösi Járásban. Bócsa és Soltvadkert között 6,5 kilométernyi szakaszon dolgoznak a kivitelezők.

Barta Zsolt

A két önkormányzat külön külön 200-200 millió forintos támogatást nyert el a munkák elvégzésére egy uniós pályázaton az elmúlt hetekben, s lóhalálában kezdődött el a munka. Egyszerre két cég indult el a falu és a város felől, hogy a települések közigazgatási határán találkozzanak. Szőke Tóth Mihály bócsai polgármester azt mondja, hogy már korábban elkészültek a kivitelezési tervek.

A falu lakossága évekkel korábban kerékpárral járt be Vadkertre, azonban a megnövekedett forgalom miatt ma már rámenni az 54-es útra kész életveszély, ezért is pályáztak a minisztériumnál. Az önkormányzatoknak mintegy száz tulajdonossal kellett megegyezni ahhoz, hogy a beuházás által érintett földdarabok egy részét megvásárolhassák. A kivitelezők abban bíznak, hogy nem érkezik olyan váratlan hideg hullám, mely lelassítaná az építkezést, ugyanis 5 fok alatt nem lehet dolgozni. A költségekkel pedig decemberben el kell számolnia a pályázatok gazdáinak.

 

Ezek is érdekelhetik