Közélet

2015.10.11. 22:13

A graffitifalra kedden festenek a gyerekek új képet

Megyénkből négyszáz, országosan közel nyolcezer fiatal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű ifjúsági önkéntes akcióban a hét végén.

Popovics Zsuzsanna

Kecskeméten pénteken a Barátok templomában tartották az esemény megnyitóját, majd az ismerkedést követően szétosztották az elvégzendő feladatokat a csoportok között.

Szombat délután a teljes kecskeméti csapat – közel negyven fiatal – együtt dolgozott. A Lánchíd utcai Óvoda melletti játszótéren egy graffitifalat festettek le fehérre, amire kedden óvodások és iskolások festenek új képet A mi városunk címmel. Ezt követően az Akadémia körút mentén, majd a Budai út melletti kiserdőben gyűjtötték össze a szemetet az önkéntesek. A szükséges eszközöket a széchenyivárosi részönkormányzat és a VG Kft. biztosította.

A katolikus, református, és evangélikus egyház által közösen szervezett akciót nyolc éve minden évben megtartják. Idén országszerte több száz helyszínen végeztek valamilyen hasznos munkát önkéntes fiatalok, elsősorban a környezetükért, embertársaikért. Megyénkben a legnagyobb csapat Kiskunhalason dolgozott 155 fővel, emellett Baján, Jánoshalmán, Kiskőrösön, Soltvadkerten és Tiszakécskén is „72 óráztak” a csatlakozók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!