Közélet

2015.09.10. 17:55

Nokiában nyert a Megaméter

Ismét a kecskeméti főiskolások járműve, a Megaméter nyerte a finnországi fogyasztási versenyt. Harmadszor állt rajthoz Nokiában a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata. Ezúttal is elhozták a győztesnek járó vándorserleget, zsinórban harmadszor.

Popovics Zsuzsanna

Az idei megméretésen heves szél és eső nehezítette a csapatok dolgát, a harmadik versenyfutamot nem is tudták befejezni. A kecskemétiek az első futamban 2827 km/literes fogyasztást értek el, a második futamot pedig 2885 km/literes eredménnyel zárták. A verseny idő előtti befejezése miatt ezután már nem volt lehetőségük a javításra. De nem is volt rá szükség, mivel ez a teljesítmény is elegendő volt a versenyen induló finn, svéd, belga és lengyel csapatok legyőzéséhez.  

A kecskeméti csapat egyébként hivatalos versenyen éppen Nokiában, 2013-ban érte el eddigi legjobb eredményét, a 3082 km/literes fogyasztást, amivel bekerültek az eco-marathon versenyek történetének – 3000 km/literes fogyasztás felett teljesítő – legjobb csapatai közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!