Közélet

2015.09.10. 06:38

Honvédségi felvonulás Baján

Jelentősen megnőtt a honvédségi járművek és a katonák száma a városban. Korábban a honvédség térképészeti szolgálatának autóit lehetett látni, tegnap azonban gyakorló-, az munkaruhába öltözött egyenruhások demonstratív módon települtek a városközpontba.

Kubatovics Tamás

A Honvédelmi Minisztérium a MTI-n keresztül azt közölte, hogy a  Magyar Honvédség a tegnap megkezdte a felkészülést és kitelepülést a „Határozott fellépés 2015” gyakorlatra, ami a technikai eszközök nagyobb számú megjelenését jelenti az ország közútjain. Fokozott katonai jelenlét tapasztalható többek között Hódmezővásárhelyen, Baján és a két város melletti településeken. A személyi állományt és a technikai eszközöket szállító katonai konvojok az ország útjain esetleges torlódást is okozhatnak.
A Petőfi-szigeti Ifjúsági Szálló és Kemping sátortábornak ad helyet, szintén egyenruhások használják a Deszkás utcai, korábban a főiskolai hallgatóknak otthont adó kollégiumi épületet.

A baja.hu (az önkormányzat honlapja) információi szerint Baján nyolc napra foglalt szállást a Petőfi-szigeten a műszaki határzárt építő katonai egység. A városban ritkán látni őket, ugyanis kora reggel már utaznak a déli határ felé, majd este térnek vissza a Petőfi-szigeti központba. A 200 fős legénység a tervek szerint szeptember 15-ig marad a Sugovica-parti városban.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Este térnek vissza a Petőfi-szigeti központba a katonák a déli határról
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!