Közélet

2015.09.17. 07:22

Hatvanhárom milliárd forint juthat a megyébe

A megye számára elérhető, összesen 63 milliárd forint területfejlesztési célú uniós támogatásra hamarosan megjelennek az első pályázati felhívások.

Zsámbóki Dóra

Kedden tájékoztatót tartott a megye polgármestereinek Kecskeméten Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati felhívásairól. Az összejövetel aktualitását az adta, hogy a megye számára elérhető, összesen 63 milliárd forint területfejlesztési célú uniós támogatásra hamarosan megjelennek az első pályázati felhívások.

A megbeszélést Font Sándor nyitotta meg és beszámolt a kormány megyei fejlesztési elképzeléseiről. A cél az, hogy a fejlesztésekre fordítható pénzt ne országos, hanem helyi vezetők döntései alapján lehessen felhasználni, akik leginkább rálátnak a területi igényekre. Ezt a feladatot egy jól felépített, megfelelő szaktudással rendelkező intézményrendszer támogatja, melynek egyik kiemelkedő szereplője a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is. A megye területfejlesztési szakemberei az elmúlt hónapok során többször is végigjárták a térség településeit, egyeztettek vezetőikkel, melynek köszönhetően körvonalazódtak a megyei igények.

Rideg László ismertette a pályázatok általános tudnivalóit a közel 140 résztvevővel. Az ősz folyamán megtörténnek az első kiírások, melyek tartalmáról, terület specifikus jellemzőiről folyamatos az egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztériummal. A megyei elnök hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy ez az összeg tényleg a megye javára váljon és mindenki megelégedését szolgálja.

A tájékoztató fórumot – amit szekcióülések követtel – Dr. Kecskés László zárta, aki gyakorlati és egyéb hasznos tudnivalókról adott részletes tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!