Közélet

2015.09.07. 17:41

Gólyák lepték el a főiskolát

Az intézmény zászlaja előtt tettek fogadalmat tegnap az elsőéves hallgatók a Kecskeméti Főiskolán. A tanévnyitó szenátusi ülésen a nappali tagozatos hallgatókat fogadták ünnepélyesen a főiskola polgáraivá.

Popovics Zsuzsanna

Megtelt a GAMF Kar Törös Olga Sportcsarnoka, 916-an kezdik tanulmányaikat ősztől a főiskola három karán annak ellenére, hogy idén ismét emelkedtek a felvételi ponthatárok.
A főiskolai gólyákat elsőként köszöntő Dr. Ailer Piroska rektor arra figyelmeztette a fiatalokat, hogy a tanulás, a vizsgákra való felkészülés gyakran nehéz, fárasztó és küzdelmes. Ha úgy érzik, valamit képtelenek megérteni, elsajátítani, és azt mondják: „nekem ez nem megy”, mindig tegyék elé, hogy még nem értik, még nem sikerül ez vagy az a dolog. Hiszen az előbbre jutás csak türelem és erőfeszítés kérdése, néhány óra plusz tanulás, gyakorlás rendszerint meghozza a várt eredményt. Jó tanácsként a rektor pedig azt mondta a gólyáknak, hogy hallgatói éveiket hasznosan és tartalmasan töltsék, a tanulás mellett a kultúrára, sportra, szórakozásra is szakítsanak időt.

Az elsősévesek fogadalomtételénél az eskü szövegét Kürtösi Lilla elsőéves tanító szakos hallgató olvasta fel. Dr. Ailer Piroska elsőként vele fogott kezet, és fogadta hallgatóvá. Ezt követően a főiskola vezetői valamennyi jelenlévő nappalis hallgatót kézfogassal fogadtak a főiskola polgárai közé.
Kecskemét város nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a gólyákat. Szintén gratulált az elsősöknek Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellára.

Az eseményen ünnepélyesen köszöntötték a Köztársasági ösztöndíjasokat, összesen 15 hallgatót. Díszdiplomákat is átadtak azon öregdiákoknak, akik 50 éve (arany), illetve 60 éve (gyémánt) végeztek az intézményben. Személyesen vette át aranydiplomáját Bócsóné Kiss Mária óvónő, Elekes Sándorné óvónő, Mravik Tiborné óvónő, valamint gyémántdiplomáját Sindler Tiborné tanítónő. További aranydiplomás jubilánsok: Balogh Kálmánné óvónő, Beke Józsefné óvónő, Dr. Szilágyiné Demeter Mária óvónő, Guba Istvánné óvónő, Orbán Balázsné óvónő. További gyémántdiplomás jubilánsok: özv. Kispál Istvánné tanítónő, Pintér Lászlóné tanítónő.

Elsőévesek száma, karonként

GAMF Kar 526 hallgató,

Kertészeti Főiskolai Kar 150 hallgató,

Tanítóképző Főiskolai Kar 240 hallgató,

53-an vehetnek részt duális képzésben.


 

Kertészeti Főiskolai Kar 150 hallgató,

Tanítóképző Főiskolai Kar 240 hallgató,

53-an vehetnek részt duális képzésben. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!