Közélet

2015.09.09. 19:55

Folytatódik az idősegyetem Kecskeméten

Szeptember 14-én kezdődik a kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme következő féléves előadássorozata, a második évfolyam második szemesztere.

Hraskó István

A csaknem háromszáz tanulni vágyó nyugdíjas számára neves egyetemi kutatók és helyi szakemberek tartanak előadásokat kultúra-művelődés-média, gazdaság, történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben. Az előadások az Ifjúsági Otthonban lesznek.

Az önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége együttműködésében megvalósuló, nagy népszerűségnek örvendő nyitott egyetemi program különleges, országosan egyedülálló kezdeményezéssel is gyarapodik. A PTE és az Európa Jövője Egyesület összefogása jegyében októbertől indul a „Tanítom a nagyit – tanít az unokám” című programelem. Ennek keretében kecskeméti fiatalok segítik a Harmadik Kor Egyeteme hallgatóit informatikai ismereteik gyarapításában. Mindez az Európa Ifjúsági Fővárosa 2018 pályázat OPEN 2018 elnevezésű projektjének részét képezi.
Az is újdonság, hogy a mostani félévtől az idősegyetem hallgatói angol, vagy német idegen nyelvi tanfolyamokra is jelentkezhetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!