Közélet

2015.09.14. 19:46

Bácskai Becses és szüreti forgatag

Szombaton reggeltől késő estig színes programok várják az érdeklődőket a határ menti településen.

Zsámbóki Dóra

A város piacterén reggel fél 9-kor kezdődő Bácskai Becses elnevezésű rendezvény erősíteni kívánja a népi kultúra, a hagyományos tevékenységek és a helyi ízek megismertetését, népszerűsítését. A látogatók találkozhatnak Tompa és Kelebia közös védjegyének, a Bácskai Becsesnek javarészt kézműves termékeivel. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, népi műhelyekkel és népi fajátékokkal várják a szervezők, a műsorról helyi tánccsoportok és énekkar gondoskodik.

11-kor veszi kezdetét a menetindító táncház, majd délben elindul a több mint 100 fős szüreti menet. A felvonuláson megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek és néptánc együttesek formációi. A megállóknál a felvonulók vígan ropják a táncot, csikósok és csőszleányok hívogatnak az esti mulatságba, a szüreti bálba, mely este 7-kor kezdődik a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!