Közélet

2015.09.18. 09:58

Autómentes nap lesz vasárnap

Többek között kerékpárverseny és bicajos felvonulás is lesz a vasárnapi autómentes napon, Kecskeméten. Útlezárásokra is felkészülhetnek a belvárosba tartók.

H. I.

Az Európai Mobilitási Hét keretében rendezik meg vasárnap Kecskeméten az autómentes napot.
A főtéren környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, csoportfoglalkozások, előadások, tudásfelmérő tesztek, bemutatók, játékos oktatások, kézműves foglalkozások, kerékpár szerviz, veterán- és egyedi kerékpárok, valamint alternatív meghajtású járművek kiállítása várja az érdeklődőket.
 
Lehetőség nyílik a kerékpárok alvázszámának regisztrációjára, amely rendőrségi nyilvántartásba kerül, ezzel is elősegítve a bicikli tolvajok utáni nyomozást.

Szintén vasárnap közterületi kerékpárversenyt rendez a Kecskeméti Első Sor Sportegyesület. Három futam lesz a forgalom által ideiglenesen lezárt utcákon (Batthyány utca Dobó körúti körforgalomtól a Lestár térig):

11:20-tól Veloroom sprint verseny amatőr, U17 és U19 igazolt versenyzőknek
13.20-tól  Ifesz-Kärcher pénzdíjas sprint verseny U23 és elit versenyzőknek
14.45-től Decathlon időfutam kicsiknek és nagyoknak

16.30 órai indulással kerékpáros felvonulást is szerveznek rendőri biztosítás mellett szakaszos, dinamikus útlezárással, valamint a betorkolló utak zárásával.
A felvonulás a Kossuth térről indul a Kápolna utca – Irinyi út – Március 15. utca – Nyíri út – Csabay Géza körút – Tatár sor – Jász utca - Nyíri út - Kőhíd utca – Reile Géza utca – Burga utca – Batthyány utca útvonalon, majd a Lestár téren keresztül a Kossuth téren ér véget.
A kerékpáros felvonulást követően a regisztrált résztvevők között értékes ajándékokat (kerékpár és kerékpár szaküzletben felhasználható vásárlási utalványok) sorsolnak ki.

Vasárnap 7-től 18 óráig az alábbi közterületeket zárják le:
- Deák Ferenc tér (Alföld áruház felőli oldala)
- Lechner Ödön utca
- Luther köz
- Arany János utca
- Kisfaludy utca
- Festő utca
- Lestár téri parkolók (zsákparkoló)
- Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt)
- Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába)
- Katona József tér
- Trombita utca

A Dél–alföldi Közlekedési Központ Zrt. a Kossuth téri rendezvény napján ingyenes utazási kedvezményt biztosít a számozott helyi járatokon a forgalmi engedély és a személyazonosító igazolvány együttes felmutatásával a magántulajdonban lévő gépjármű tulajdonosa, vagy üzembentartója számára, ezzel is népszerűsítve a közösségi közlekedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!