Közélet

2015.09.10. 17:47

Autó helyett kerékpárral

Idén először Jászszentlászló is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez. A művelődési ház szervezésében egy héten át népszerűsítik a fenntartható közlekedést.

Vajda Piroska

Az egész Európára kiterjedő akcióban hazánk a 177 jelentkező településsel az előkelő 3. helyen áll a rangsorban Ausztria és Spanyolország mögött. Az Európai Mobilitási Hetet minden év szeptember 16. és 22. között rendezik meg, a kampány célja, hogy arra ösztönözze az európai helyi hatóságokat, hogy vezessék be és támogassák a fenntartható közlekedési intézkedéseket. Az embereket pedig arra, hogy próbálják ki a gépkocsival történő közlekedés más alternatíváit és iktassanak egyre több mozgást hétköznapi életvitelükbe.

A jászszentlászlói szervezők is arra szeretnének vállalkozni, hogy programjaikkal minél több ember megmozgassanak, biciklire ültessenek, együtt fussanak és kocogjanak. A nyitónapon szerdán délelőtt az óvodásokat mobil KRESZ parkba várják, ahol elektromos kisautókkal és rendőri segítséggel készülhetnek a helyes közlekedésre. Másnap szeptember 17-én Kiss Csaba Természetgyógyász Egyenes gerinccel könnyebb az élet címmel tart előadást a szülőknek. Pénteken az iskolások adnak számot KRESZ tudásukról. Szombaton a szanki és jászszentlászlói kerékpárosok közösen kerekeznek Kiskunmajsára. Vasárnap pedig a szanki BMX pályára szerveznek kerékpártúrát. Szeptember 21-én hétfőn Kádár Kitti ultramaratonista tart előadást a rendszeres mozgást tervezgetőknek. Az egyhetes program szeptember 22-én kedden közös kocogással zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!